Behandlingar

SKRÄDDARSYDDA FÖR DIG

I mina händer är du trygg. Jag har gedigen kunskap om hur kroppen fungerar och stor förståelse för hur kropp och själ hänger samman. Jag jobbar utifrån ett holistiskt perspektiv där grunden är att människan är EN enhet med många delar som samverkar. Mår kroppen bra så mår själen bra och vice versa. 


Oavsett vilken behandling du väljer hos mig så kommer jag att jobba med dig som en enhet där både kropp och själ får lov att ta plats. Kanske bär du på sorg som behöver komma ut? Det är välkommet. Kanske har du varit med om något trauma i ditt liv som behöver få ta sig uttryck så du kan gå vidare? Det är välkommet. Kanske bär du på ilska som stagnerat i din kropp? Det är välkommet. Inga symptom eller känslor i din kropp är fel, alla känslor är välkomna att få ta sitt uttryck hos mig, i trygghet och samspel mellan dig och mig. 

KLASSISK MASSAGE

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar även förebyggande så att musklerna håller sig mjuka och spänstiga vilket minskar risken för skador. Utöver detta är behandlingen avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormonet oxytocin.


TOTUM KROPPSTERAPI

Utgångspunkten för denna behandlingsform är att se kroppen som en helhet, både fysiskt och psykiskt. Allt som vi är med om, både positivt och negativt, lagras i våra kroppar på olika sätt, både vad gäller upplevelser, erfarenheter och känslor. Oförlösta konflikter, stress, anspänning och trauma kan sätta sig som en obalans eller fysisk blockering i våra organ och muskler. Något som på sikt kan leda till någon form av åkomma eller smärta i kroppen. Förmågan att betrakta sjukdom som en helhet mellan kropp och psyke gör att behandlingsformen har genererat ett stort intresse. Det handlar om behandlingsbara sjukdomar som stress, depression, fysiska skador och kronisk smärta (som ofta faller mellan stolarna i det etablerade sjukvårdssystemet) och som i många fall kan läkas med hjälp av Totums kroppsterapi.